Tandläkare i Uppsala

Dina tänder behöver allmäntandvård

Regelbundna undersökningar, förebyggande behandlingar, rotfyllningar, lagningar eller tandutdragningar. Vi på Nordic Dental utför alla dessa behandlingar med målet att göra din tandvård så behaglig och enkel som möjligt.

Allmäntandvård
I en basundersökning ingår:
– Undersökning som visar om du har hål i någon tand, tandköttsinflammation, tandlossning eller andra tecken på sjukdom eller problem i munnen.
– Fyra röntgenbilder ingår i basundersökningen.
– Tips och råd hur du sköter om dina tänder på bästa sätt för att förebygga framtida problem.
– Om du har något problem eller någon sjukdom, eller en förhöjd risk att få det, föreslår tandläkaren en eller flera behandlingsåtgärder. 

Tandhygienist
Du kan även boka en tid hos vår tandhygienist. Detta är förebyggande tandvård, som exempelvis tandsten, för att förebygga sjukdomar samt ge en bättre munhälsa och ökad livskvalitet. Tandhygienisten arbetar djupare med förebyggande åtgärder, utvärderar och ger råd hur du bäst sköter om din mun och dina tänder på bästa sätt. Byt till oss på Nordic Dental redan idag så kontaktar vi din tidigare klinik för patientjournaler, röntgenbilder med mera om så önskas.

Frågor och svar - Allmäntandvård

  • Hur ofta bör man gå till tandläkaren?
    Det rekommenderas att besöka tandläkaren minst en gång per år för en regelbunden kontroll och rengöring. Vissa individer, särskilt de med specifika tandhälsoförhållanden, kan behöva mer frekventa besök. Din tandläkare kan ge dig råd om det optimala besöksintervallet baserat på din tandhälsa.
  • Vad ingår i en tandläkarundersökning?
    En tandläkarundersökning inkluderar vanligtvis en grundlig kontroll av tänder, tandkött, och munhåla. Tandläkaren letar efter karies, tandsten, tandköttsproblem. Röntgenbilder tas alltid för att undersöka förhållanden som inte syns direkt. Tandläkaren ger råd om tandhygien samt föreslår eventuella behandlingsalternativ om problem upptäcks.
  • Hur förhindrar man hål i tänderna?
    För att förhindra hål i tänderna är det viktigt att borsta tänderna noggrant två gånger om dagen med fluortandkräm, använda tandtråd dagligen för att rengöra mellan tänderna, och regelbundet besöka tandläkaren för kontroller och rengöringar. Minska intaget av socker och undvik onödigt intag mellan måltider. En balanserad kost och att undvika tobaksprodukter är också bidragande faktorer till god tandhälsa.