Kirurgi & Implantat inom tandvård i Uppsala

Implantatkirurgi

Nordic Dental praktiserar modern implantatkirurgi, hos oss träffar du välutbildade och erfarna specialiserade inom käkkirurgi. Vi följer de nationella riktlinjerna för god vård så att du som patient ska kunna känna dig trygg och säker genom hela behandlingen.

Till oss kan du komma både med eller utan remiss från din ordinarie tandläkare. Vid konsultation samlar vi in nödvändig information för att utreda vilka behandlingsalternativ som finns och är lämpliga för just dig. Därefter för vi samtal över dina önskemål och behov utifrån din befintliga status. Vidare går vi igenom behandlingsgång och du kommer att få en ungefärlig uppskattning vad gäller tid för läkning.

Om röntgen och klinisk undersökning är nödvändig, bokar vi in en ny tid för detta. Sedan kommer vi tillsammans med dig utföra en planering av både dina implantat och kostnadsplan så att du som patient ska känna dig säker och trygg innan operationen utförs.

Vill du veta med om implantatkirurgi? Ring oss på telefonnummer 010-15 15 300 så hjälper vi dig att svara på dina frågor eller boka en konsultation.

Protetik

Vi tar emot remisser från tandläkare, läkare och andra vårdgivare – offentliga och privata. Vi välkomnar patienter med behov av komplicerade protetiska rehabiliteringar.

Vi på Nordic Dental erbjuder:

 • Hela käkbensförankrade broar
 • Delimplantat
 • Singelimplantat
 • Konventionella broar, kronor, fasader
 • Proteser; hela och partiella, myodynamiska proteser och immediatproteser
 • Bettskenor; hårda och mjuka
 • Konsultation och hjälp med planering av behandlingar

Frågor och svar - Kirurgi och Implantat

 • Vad är tandimplantat?
  Tandimplantat är en stabil och naturlig lösning för ersättning av förlorade tänder och kan förbättra tuggförmåga samt bevara käkbenets struktur och naturliga utseende. Tandläkaren kommer att skräddarsy behandlingen baserat på dina individuella behov och förutsättningar. Vid mer komplexa behandlingar utförs tandimplantat alltid av en käkkirurg.
 • Hur lång tid tar det att återhämta sig efter en tandoperation?
  Återhämtningstiden efter en tandoperation varierar beroende på typen av ingrepp och individuella förhållanden. Enklare ingrepp som tanduttag kan kräva några dagars återhämtning, medan mer komplexa operationer som visdomstand extraktion eller tandimplantat kan ta längre tid. Generellt sett kan de första dagarna efter operationen innebära svullnad, eventuell blödning och viss smärta. Din tandläkare eller käkkirurg kommer att ge specifika riktlinjer för eftervård och när du kan återgå till normala aktiviteter. Följ noga tandläkarens instruktioner, inklusive eventuella mediciner och eftervårdsrutiner, för att främja en snabb och problemfri återhämtning. Om du har specifika frågor om återhämtningstiden bör du diskutera dem med din tandläkare.