Modern tandreglering i Uppsala

Tandreglering efter patientens behov

Oavsett ålder kan det finnas flera anledningar till varför du vill rätta till dina tänder. Kanske känner du dig missnöjd med ditt leende eller hur dina tänder ser ut, eller kanske har du ett bekymmer med ditt bett. Vi på Nordic Dental arbetar med ett flertal olika typer av tandställningar. Från klassisk räls till nya, moderna och diskreta alternativ som Invisalign, Spark Aligners och Incognito – som alla kan ge dig det leende du eftersträvar. Våra traditionella tandställningar går även att få med vita keramiska fästen för en mer diskret behandling eller med mer hygieniska Damon-fästen för högre komfort. 

Fördelar med tandreglering

Tandreglering har givetvis också vissa fördelar för den generella munhälsan. Att rätta till sneda tänder kan minska slitaget och fördela tuggkrafter jämnt över hela bettet. Tänderna kan även upplevas som lättare att rengöra vilket ytterligare bidrar till en bättre munhälsa. På så sätt kan en tandställning hjälpa dig att få både en vackrare och friskare mun. Det är helt enkelt en investering för livet.

Vi erbjuder en trygg specialisttandvård

En tandreglering kan alltså innebära stora förbättringar av din livskvalitet och det är just det som vi på Nordic Dental Tandreglering brinner för. Vi erbjuder specialisttandvård och har lång erfarenhet av tandreglering med alla typer av tandställningar. Våra behandlare är specialisttandläkare med tre års specialistutbildning och tusentals behandlingar i bagaget, en trygghet för dig oavsett önskemål eller förutsättningar. 

För mer information eller bokning av konsultation, vänligen ring oss på 010-15 15 300. Det går också bra att boka online via vår startsida 

Frågor och svar - Tandreglering

  • Hur mycket kostar invisalign?
    Invisalign-kostnaden varierar, men generellt sett kan priser ligga mellan 30 000 och 50 000 kronor, beroende på komplexiteten i behandlingen och den valda leverantören. För att få en mer exakt prisuppgift måste du konsultera med din tandläkare.
  • Vad är skillnaden mellan invisalign och klassisk tandställning?
    Traditionell tandställning använder metallklämmor och trådar för att korrigera tändernas position, medan Invisalign använder genomskinliga skenor som är avtagbara och mindre synliga. Invisalign ger ökad estetik och flexibilitet, medan traditionell tandställning kan vara mer effektiv för komplexa justeringar. Båda alternativen har sina fördelar, och det bästa valet beror på individuella behov och preferenser. Kontakta din tandläkare för att diskutera vilket alternativ som passar dig bäst.
  • Hur lång tid tar en invisalign behandling?
    Längden på en Invisalign-behandling varierar beroende på individuella fall. Generellt sett tar behandlingen mellan 6 månader och 2 år. En noggrann bedömning görs av din tandläkare baserat på dina tänder och behandlingsmål. Regelbunden användning av skenorna enligt tandläkarens rekommendationer bidrar till en effektivare behandlingstid.